3 Nisan 2009 Cuma

Kıpırdayan bir Dil

miracik.com'da bahsettiğim "The 2,000 Best Games and Activities..." kitabından küçük bebekler için İLETİŞİM becerisini geliştirmek üzere bir oyun...

Süre: 5 - 10 dakika
Malzemeler: Yok :)
Dilimiz konuşmak için çok önemli ve bebeklere komik gelen bir parçamız. Bebeğinizi kucağınıza yatırın, ona dil çıkartın. Bebeğiniz dilinize dokunabilir, sizi taklit edebilir.
Ek öneriler: Siz dilinizi oynatarak bebeğinizin ilgisini çekerken, onun diline dokunun. Bebeğinizi bir aynanın önüne oturtun ve dil çıkartma oyununu birlikte oynayın.
Yeni doğanlar önce ışıklara hemen sonrasında ise yüzlere karşı çok ilgili oluyorlar. Bir aylık bebeklerin bile yüz miniklerimizi kopyalayabildiğini okumuştum. Çoğumuz bunu farkında olarak veya olmayarak gözlemlemişizdir. Biz bu bilginin farkında olanlarındandık. Mira da bir aylıktı biz dil çıkartınca dilini çıkartıyor ve bizi taklit ediyordu. Bütün ev halkı Mira taklit etsin diye dil dışarıda dolaşıyorduk :) Sanırım biz ondan daha komik görünüyorduk. Fotoğraflarda Mira 1 aylık ama bir yaşında bile halen oynadığımız bir oyun bu :)

Hiç yorum yok: